dissabte, 29 de desembre del 2012

Modernizr

Modernizr és una llibreria Javascript que detecta les capacitats d’un navegador web relatives a HTML5 i CSS3 i ens informarà de quines d’aquestes capacitats estan disponibles en el navegador de l’usuari i quines no, en definitiva si volem construir llocs web amb la tecnologia més nova però patim pels navegadors vells fent anar Modernizr no haurem de patir gens.

Quines funcionalitats detecta Modernizr?

Amb Modernizr podem detectar les funcionalitats bàsiques de CSS3 i HTML5.
En el cas de CSS3, detecta si estan o no implementats atributs per fer vores arrodonides, ombres, múltiples fons, etc. A més, existeixen formes de detectar si les animacions CSS estan implementades en el navegador, les columnes CSS, els degradats, transformacions, etc.
Pel que fa a HTML5, Modernizr és capaç d'informar-nos sobre l'existència o no de suport a etiquetes com ÀUDIO, VIDEO i també diverses API com a Local Storage, Session Storage, Web Sockets, SVG, etc.

I això com es tradueix?
Bé és fàcil, fa que el web es vegi bé en tots els navegadors, dóna suport per a:
Chrome, Firefox 3.5 +, IE6 +, Opera 9.6 + i Safari 2 +. També per a dispositius mòbils Android WebKit del navegador, Blackberry 6 +, Firefox Mobile, Safari Mobile de iOS i Opera Mobile.

Ok i con s’utilitza?
  1. Anar a la pàgina de descàrrega de Modernizr
  2. Triar les funcionalitats que es volen “modernitzar”
  3. Descarregar