dilluns, 6 d’octubre del 2014

Material Design: llenguatge visual per a productes Google

Material Design és un llenguatge de disseny desenvolupat per Google pensat pel seu sistema operatiu i per les aplicacions pròpies de Google.
Aquest nou llenguatge visual, segons ens diu Google, "sintetitza els principis clàssics del bon disseny amb la innovació i les possibilitats que ofereixen la tecnologia i la ciència".
La darrera versió del SO Android (Android L) farà anar Material Design i properament totes les aplicacions de Google l'aniran incorporant.



Material design es basa en tres principis:

Metàfores
La metàfora d’elements "materials", és a dir, elements que ens recordin a coses físiques superfícies, vores, etc.

Elements gràfics del disseny pensat per a impressió
Inclou tipografia, espai, escala de color, ús de jerarquies visuals, espais en blanc, etc.

Animacions o moviment
Totes aquelles accions que poden fer eles usuaris que es mostrin de forma significativa i coherent (això és fàcil de dir , però un pèl complex d'entendre si no es veu en directe, diguem que les animacions de transició entre elements i/o pàgines responen a moviments naturals i intuïtius, en definitiva res d'explosions rares ni girs 3D per passar de pagina o per veure més gran una imatge)



Continguts:

  • Animació: es basa en l’anomenat moviment autèntic, interaccions responsive, transicions significatives i "detalls encantadors".
  • Estils: color (hi ha una paleta de colors creada específicament), tipografia, icones, imatges i el seu tractament
  • Layout: estructura i mètriques: sistema de grid, ubicació dels elements principals com barres d'eines, menús, navbar, sidenav, etc.
  • Components: els de sempre és clar; llistes, botons, quadres de diàleg, grid, barres de progrés, sliders, taules, formularis, etc.
  • Patrons: que fan referencia a les accions del usuaris, con es selecciona un text, com es fa gran un imatge, com es cerca, etc.
  • Accessibilitat: Material Design pot ajudar en la navegació i la llegibilitat de continguts a més d’oferir útils que serveixen de guia i opcions de feedback.


Si en voleu saber més: Guidelines Material Design